The future of work

Bruna

Verhaal van een icoon
We durven wel te stellen dat Bruna bij iedere Nederland een gevoel van nostalgie oproept. Dat de Nederlandse detailhandelsonderneming nog steeds veelvuldig in het straatbeeld opduikt, bewijst de kracht achter haar formule. Ook online timmert Bruna aan de weg en sinds 2020 is het bedrijf in handen van Audax om het goede van Bruna te behouden en uit te bouwen.

Voordat er sprake was van een overname, kreeg Buro Flinc de opdracht om van HR bij Bruna een ‘vakvolwassen’ discipline te maken. We troffen een vlekkeloze personeelsadministratie aan, maar aan toegevoegde waarde voor het bedrijf viel er nog veel te winnen. Zo was er geen concreet plan op het gebied van recruitment, verzuim of ontwikkeling. Na de overname door Audax mondde de opdracht uit in een integratietraject. Zo vielen we met onze neus in de boter!

Meerwaarde van HR
Het integratietraject kwam in het teken te staan van de nieuwe richting die Bruna insloeg en hoe de HR-afdeling daar strategisch een rol in kon spelen. Er is gebouwd aan het vormen van een professioneel team, er zijn HR-processen ingericht en de functionarissen hebben snel hun weg weten te vinden binnen de (nieuwe) organisatie. Dat heeft geresulteerd in hoogwaardige recruitment met langere verblijfsduur en minder verzuim tot gevolg.

Bij de implementatie is dagelijkse afstemming tussen Buro Flinc en Bruna belangrijk gebleken. Vooral door die afstemming concreet, duidelijk en actiegericht te laten zijn. Waar de HR-afdeling zich in de oude situatie richtte op eigen processen, heeft het integratietraject ervoor gezorgd dat de afdeling zich nu richt op de business. Kortom: The Future Of Work voor Bruna.

Thanks!

Je bericht is verzonden, je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Solliciteer!

Overzicht van opdrachtgevers

Meld je aan voor de Academy

Een ervaring om nooit te vergeten

Meer info over abonnementen