The future of work

Egeria

De vele gezichten van Egeria
Succesvol investeren in Nederlandse ondernemingen kun je wel aan Egeria overlaten. Als investeringsmaatschappij opereren ze misschien vooral op de achtergrond, maar met name bij bedrijfsovernames moeten ze voortvarend optreden. Het doel is namelijk om een aantal jaren te investeren in bedrijven en ze later weer door te verkopen. Organisatorisch een flince uitdaging!

Een goed voorbeeld van die werkwijze is IQI, een bedrijf dat handelt in ingredi├źnten voor Petfoods. IQI was net aangekocht door Egeria en zat in een transitiefase, toen Buro Flinc werd benaderd voor HR ondersteuning. De specifieke behoefte was een kleinschalig HR beleid, dat van voldoende niveau was om te schakelen met Egeria. Dit resulteerde in een tweejarig ondersteuningstraject, waarbij Buro Flinc de directie internationaal begeleide bij HR zaken.

Culturen samenbrengen
Dat Egeria constant in beweging is, bleek toen de volgende overname zich aandiende: Nooteboom Textiles uit Tilburg. Weer kwam het HR vraagstuk bij Buro Flinc te liggen, al was de vraag nu om de personeelsorganisatie onder de loep te nemen. Wat was er nodig om succesvol te blijven? Het familiebedrijf was nog niet optimaal ingericht om een investeerder naadloos in te passen. Met onze onbevangen blik wisten we de culturen en organisaties naar tevredenheid van de verschillende stakeholders samen te brengen.

Zoals gezegd: Egeria investeert en Buro Flinc denkt mee! Zo ook M&G Group. Hier bestond de behoefte om de interim fase tussen twee eindverantwoordelijke HR directeurs te overbruggen. Die periode werd zeer nuttig besteed, met succesvol geïmplementeerde HR projecten op het gebied van ploegen, urenregistratie en directie ondersteuning. Ook na de interim fase is de samenwerking gecontinueerd. Bij de samenvoeging van twee afzonderlijke locaties in een nieuwe fabriek neemt Buro Flinc de personele transitie voor haar rekening. Zo blijkt maar dat ook Buro Flinc investeert, maar dan in duurzame klantrelaties.

Thanks!

Je bericht is verzonden, je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Solliciteer!

Overzicht van opdrachtgevers

Meld je aan voor de Academy

Een ervaring om nooit te vergeten

Meer info over abonnementen