The future of work

PicNic

Pioneren met Picnic
Rasechte ondernemers brengen altijd een flinke bak energie met zich mee. Zeker als ze aan pionieren zijn! Dat gold ook voor ondernemer Michiel Muller, die met online supermarkt Picnic flink aan de weg aan het timmeren was. Zijn bevlogenheid werkte aanstekelijk en de groei die Picnic doormaakte zorgde voor een HR-vraagstuk waar Buro Flinc wel raad mee wist!

Vorm geven aan een snelgroeiende organisatie is een flince uitdaging. Met Buro Flinc maakten we het eerder mee bij postbedrijf Sandd, maar -zeker in de opstartfase- is geen organisatie gelijk en kan het nog alle kanten op gaan. Dat maakt het een uitdaging om randvoorwaarden zoals bijvoorbeeld CAO’s goed te regelen, terwijl het aantal medewerkers in hoog tempo toeneemt. Zaken waar ondernemers ineens mee geconfronteerd worden en wegwijs in moeten worden.

Faciliteren van groei
In het geval van Picnic bleek ons gedeelde enthousiasme de basis voor een vaste samenwerking, waarin Buro Flinc preferred supplier werd op HR-gebied. De groei van Picnic is de afgelopen 5 jaar nauwelijks afgeremd. Dat betekent ook dat de organisatie uiterst flexibel en wendbaar moest blijven. Tegelijkertijd begaf Picnic zich tijdens het pionieren vaak op onontgonnen terrein, waardoor het voor Buro Flinc net zo goed een ontdekkingstocht was.

Ontdekken op basis van de nodige kennis en ervaring leidt tot inventieve maar doordachte keuzes. Bijvoorbeeld als het gaat om de inhuur van flexkrachten of het trainen van lijnmanagers op het gebied van ziekteverzuim. Zo begeleiden we groei op de juiste manier en faciliteren we ontwikkeling optimaal. Buro Flinc in optima forma!

Thanks!

Je bericht is verzonden, je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Solliciteer!

Overzicht van opdrachtgevers

Meld je aan voor de Academy

Een ervaring om nooit te vergeten

Meer info over abonnementen